Competitie TTm talentjes & beloften


De competitie TTm talentjes is de voorbereidende groep op de TTm beloften, welke weer de voorbereidende groep is op de competitie TTm (Toestelturnen Meisjes).

Bij de talentjes leren talentvolle meisjes de basiselementen van de turnsport.
Ze hebben de potentie om in de toekomst op wedstrijdniveau te gaan turnen en worden spelenderwijs voorbereid op een turncarrière binnen het TTm.

Omdat turnen een sport is waarbij je moet investeren, is er tijdens de trainingen veel aandacht voor de fysieke voorbereiding van het lichaam.
Kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid, houding, uithoudingsvermogen en bewustwording van het eigen lichaam staan centraal op een manier passend bij de belevingswereld van het jonge kind.

Technische scholing van diverse bewegingen en houdingen komt daarnaast veelvuldig aan bod tijdens de procesgerichte traingen. Bij het jong talent gaat het niet alleen om wat je kunt, maar vooral om hoe je de oefeningen technisch uitvoert.

Daarnaast werken we aan het zelfvertrouwen van de jonge turnsters en leren ze dat plezier in het bewegen en een sterke motivatie veel meer waard is dan enkel een goed resultaat.

En hierbij willen wij vooral focus leggen op het aspect plezier.Bij de beloften werken beloftevolle meisjes verder op de basiselementen van de turnsport.
Alsook aan de fysieke voorbereidingen van het lichaam en de technische uitvoeringen van de oefeningen, beiden in functie van het turnen.

Er zal met hen echter ook gewerkt worden richting basisoefeningen (combinatie van turnelementen) als voorbereiding op wedstrijden.
Vanaf 9 jaar (lees: in het jaar dat ze 9 zullen worden) komen ze in actie op onze federatiewedstrijden.
Het kan natuurlijk ook dat er reeds eerder aan een klein wedstrijdje deelgenomen wordt.

Prestaties zijn hier niet het belangrijkste, maar wel het plezier en het opdoen van wedstrijdervaring.

Ook hier willen wij vooral focus blijven leggen op het aspect plezier, maar ook de factor "One spirit - One team" komt hier zeker aan bod.

 

 

Lid worden bij de Competitie TTm Talentjes of  Beloften

Dit gebeurt door middel van selectie.

Iedereen is vrij om eens mee te komen trainen om zich te selecteren.
Na deze training is er een kort evaluatiegesprek.
Hier kunnen 2 zaken gebeuren.

  1. Je wordt niet geselelcteerd, met uitleg waarom niet.
  2. Je wordt geselecteerd voor een proefperiode van circa 3 weken.

Na deze 3 weken houden we opnieuw een evaluatiegesprek om te bespreken hoe het voor uw dochter was om met de Talentjes of Beloften mee te turnen.
Tijdens dit gesprek proberen wij, op basis van wederzijdse ervaring en verwachting, een inschatting te maken van het niveau en de ontwikkeling van het kind.
Hieruit zal blijken of ze bij de talentjes zal kunnen blijven en de mogelijkheid heeft om verder te groeien naar de groep Competitie TTm.
Het kan echter ook dat op dat moment, of ook na langere tijd, beslist wordt dat men niet langer geselecteerd blijft omdat men het niveau toch niet aan kan en dat men best een stapje terug zet. Dit kan dan naar onze verschillende recreatiegroepen binnen de club of tumbling & trampoline.

We proberen altijd (de beleving, behoefte en plezier van) het kind centraal te stellen en het niveau van de trainingen hierop aan te passen.

Continuïteit en discipline in het aanwezig zijn, is heel belangrijk wanneer je instapt in de selectiegroep.
Dit betekent dat de meisjes zoveel mogelijk op de training aanwezig moeten zijn, maar ook dat ze 5 minuten voor aanvang van de training paraat staan.
Is het niet mogelijk aanwezig te zijn op een training, dan verwachten wij altijd een melding en dit liefst met een reden.

Ben je geïnteresseerd voor een selectiemoment, dan kan je contact opnemen met luk.van.gompel@turnkringmoedenvolharding.be of 0497/17 66 74.

Hoe inschrijven?